Generalna skupština naše mreže ALDA, Torun, Poljska

Ove godine Generalna skupština ALDA – Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju održana je u mjestu Torunj, u Poljskoj, u periodu od 10 – 12 maja, uz podršku Kujavsko – Pomorskog Vojvodstva.
Godišnja skupština ALDA je ključni sastanak koji okuplja sve članove kako bi razgovarali o strategiji i aktivnostima organizacije.

Pozdravne riječi učesnicima su uputili Imislawa Gorska, potpredsjednica ALDA – e, Jan Hofomokl, Zamjenik direktora istočne oblasti, izaslanik Ministarstva spoljnih poslova za istočno partnerstvo, poljski ministar spoljnih poslova, Zbigniew Ostrowsk, Vice – Marsal Vojvodstva Kujavsko – Pomorje, Harm – Jan Fricke, Konsultant za razvoj obrazovanja.
Jedna od pratećih aktivnosti bila je i prezentacija projekta LADDER koji je prevenstveno fokusiran ka osnaživanju i uključivanju građana u globalnim pitanjima, takođe govoreno je i o formalnom i neformalnom obrazovanju, kao i o značaju jačanja asocijacija lokalnih vlasti i organizacija civilnog društva kao nosilaca pokretača obrazovanja i razvojnih politika na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Na završnom događaju govorili su Oriano Otočan, predsjednik ALDA – e, Leszek Świetalsk, Generalni sekretar Zajednica ruralnih opština Republike Poljske, Mger Kuiumchyan, Zamjenik predsjednika regionalnog savjeta Dnipropetrovsk, a organizovana je i prezentacija rezultata LADDER projekta.
Cilj događaja je bio da okupi na jednom mjestu predstavnike evropskih, nacionalnih, regionalnih i lokalnih vlasti, kao i organizacija civilnog društva da ocijene i podijele svoja dostignuća kao i izazove koji ih očekuju u budućnosti, a odnose se na aktivnosti ALDA – e.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)