Agencija za lokalnu demokratiju partner u jednom od projekata koji su prvi nagrađeni od strane Western Balkans Fund

Agencija za lokalnu demokratiju je ponosna što je dio Balkanske mreže za lokalnu demokratiju koja već duži niz godina na svojevrstan i ovremenjen načindoprinosi razvoju demokratije na lokalnom nivou. Kroz ovako uspostavljenu regionalnu strukturu, ostvareni su veliki uspjesi. Naročito smo ponosni što smo kroz 4-godišnji projekat Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, u prvom pozivu za prijedloge projekata dobili i grant od strane Western Balkan Fund (Fonda za zapadni Balkan).

Predstavnik nosioca projekta, Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju (ALDA), prisustvovao je ceremoniji dodjele sertifikata za 18 dobitnika grantova u Tirani, Albanija. Pobjednički projekti izabrani su od ukupno 351 prijava iz zemalja Zapadnog Balkana.

Prva aktivnost koja će se sprovesti u okviru ovog projekta je Omladinski forum Balkana pod nazivom “Kroz inovativnost i kreativnost do aktivnog učešća mladih na Balkanu”. Forum će biti realizovan od 14. do 17. maja 2018. godine u Skoplju i okupiće više od 70 učesnika iz regiona.
Podsjetimo, projekat ”Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana” je prošle godine bio nagrađen od strane Krovne organizacije mladih Srbije KOMS kao najbolji projekat koji podstiče aktivizam mladih kroz međunarodnu saradnju.
Projekat realizuje ALDA Skopje i 7 Agencija za lokalnu demokratiju sa Zapadnog Balkana, a podržan je od strane Evropske unije. Više o projektu možete saznati ovdje.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)