Okrugli sto: Otvorenost lokalnih samouprava prema građanima u Crnoj Gori

Okrugli sto: Otvorenost lokalnih samouprava prema građanima u Crnoj Gori, u organizaciji Agencije za lokalnu demokratiju biće održan u Hotelu Ramada u Podgorici, u sali Balkan, 11. decembra 2018, sa početkom u 10:00h.

Okrugli sto se organizuje u okviru projekta podržanog kroz program De facto Development, Fonda za aktivno građanstvo, finansiran kroz IPA 2016 Instrument za civilno društvo Evropske komisije, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Na ovom okruglom stolu biće prezentovani rezultati istraživanja Indeks transparentnosti lokalnih samouprava, kojim se želi razviti i testirati indeks transparentnosti, mjerilo koje bi bilo moguće koristiti u redovnim godišnjim istraživanjima koje Agencija za lokalnu demokratiju ima namjeru sprovoditi, sve u cilju pružanja potrebnih inputa za dostizanje standarda transparentnih i otvorenih lokalnih samouprava u skladu sa potrebama njenih građana i EU praksama.

Okrugli sto treba da ponudi mogućnost formulisanja dodatnih preporuka za unaprijeđenje prakse transparentnosti i povećanje broja informacija koje će se biti javno dostupne. Na okruglom stolu razgovaraće se o mehanizmima za razvoj transparentnosti, ali i promovisaće se dobre prakse i poseban akcenat dati na razmjeni iskustava između učesnika. Kao učesnici na okruglom stolu, biće pozvani predstavnici lokalnih samouprava, kao i organizacija civilnog društva koje su aktivne u ovoj oblasti.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)