Grad pod Bedemom će kroz nekoliko dana postati bogatiji za još jedan mural, zahvaljujući aktivnostima koje realizuje Agencija za lokalnu demokratiju, kroz projekat “CLINK – Kulturno nasleđe kao spoj različitosti u Evropi”. Lik Vitomira Vita Nikolića krasiće zid Instituta za crnu metalurgiju, a slikarsko rešenje povjereno je akademskoj slikarki, Mileni Krivokapić. Za nju izrada murala predstavlja borbu između odgovornosti i uživanja.

Prema njenim riječima, život joj je omeđen i prošaran umjetnošću, a stvari  rešava na teži način.

-Rodjena sam prije začetka, u snovima moje majke koji su bili znak da će se moj otac živ vratiti sa ratišta. Što je i bilo ’92 godine, i nastade četvrto dijete od 5 u familiji, sa imenom koje je već odsanjano. Da li zato što sam prtila put u svijet nogama, a ne glavom-uvijek rjesavam stvari na teži način, zavoljela sam stepovanje i taj način rodjenja je predodredio još par specifičnosti u mom zivotu. Bavljenje umjetnošću je jedna od njih, a tu se podrazumjeva neprekidna borba i rad, što je najzabavniji dio, ističe Krivokapić.

Kako dalje navodi, radila je kao nastavnik po zamjenama, a ipak joj je najdraže kad nema posla, jer tada ima vremena da se zatvori u atelje i radi na platnima.

-Najzadovoljnija sam kad nemam posla, a imam boja i četkica da se zatvorim u atelje i popričam sa sobom i posvadjam se sa bjelinom na platnima. Rezultati te svadje su dramatične slike sa ogoljenim ljudskim siluetama, skeleti, mnogo crvene boje-ma prava drama! Kažu mi-okani se tog motiva, uzmi nešto prijatnije i radi manje formate. A ja pomislim- ako je moj rad nekada teško gledati, onda mora da ima nešto dobro-jer suočava sa istinom, a istina nije ružičasta, nego jarko crvena i plava, cijeni Krivokapić.

Izrada murala sa likom Vita Nikolića, za Milenu, kao rođenu Nikšićanku predstavlja izuzetnu čast i odgovornost – slikati, kako dodaje, “poseban soj ljudi”.

-Drago mi je da radim portret jednog nikšićkog i svjetskog pjesnika i boema, jer iz iskustva znam da je to najbolji soj ljudi. Poznavala sam ih i poznajem ih-srećom ima još pravih slikara i pjesnika-iako ih je sve manje.Osvjestimo to i čuvajmo ih! Ovaj mural će još jednom povezati poeziju i slikarstvo i ja se nadam da će svo moje iskustvo, želja da vjerno predstavim Vitov lik i umijeće rezultirati jednim uspješnim djelom koje će krasiti zid Instituta, i biti još jedno odavanje počasti jednoj uspomeni i velikanu kojeg imamo sreće da pominjemo i da se sjecamo, zaključuje Krivokapić.