U okviru prve Pop up galerije -aktivnosti predvidjene”CLINK” projektom, danas je na Institutu za crnu metalurgiju počela izrada murala sa likom Vitomira Vita Nikolića, proslavljenog nikšićkog pjesnika i boema. Nikšićka akademska slikarka, Milena Krivokapić, svojim likovnim izrazom dočaraće poetiku Vitove boemije. Prvi koraci usmjereni su na pripremu podloge.

-Mislila sam da podloga bude malo neutralnija, u primjesama krem boje, jer je moj cilj da se ovim muralom uhvati topla boja i načini romantičarska, boemska atmosfera, čiji je dostojan reprezent bio upravo Vito Nikolić, naglasila je Milena Krivokapić, dodajući da je završetak murala planiran kroz nekoliko dana.

Agencija za lokalnu demokratiju, kao partner projekta “CLINK -Kulturno nasleđe kao spoj različitosti u Evropi”, sprovođenjem aktivnosti kroz tri Pop up galerije tokom septembra u gradu pod Bedemom, daće kreativan doprinos u promociji kulturnog i istorijskog nasledja, a građanima približiti vrijednosti i potencijale materijalnog i nematerijalnog nasleđa, koje Nikšić posjeduje.

Podsjetimo, projekat „CLINK“ predstavlja promociju kulturno – istorijskog naslijeđa lokalnih zajednica, sa ciljem produbljivanja veze među ljudima iz 10 zajednica iz 3 zemlje Evropske Unije (Hrvatska, Francuska, Grčka) i 4 zemlje kandidata (BIH, Srbija, Crna Gora, Albanija) i kulturnog naslijeđa koje ih okružuje, kao i podizanje svijesti o vezama i mjestu koje njihovo vlastito kulturno naslijeđe ima na mapi bogatog i raznovrsnog kulturnog naslijeđa Evrope.

Aplikant na projektu”CLINK” je Agencija lokalne demokratije Mostar, dok su ostali partneri na projektu,pored ALDNK, Agencije za lokalnu demokratiju iz Knjaževca, Prijedora, Siska, Zavidovića, Valone, Omma Studio – Heraklion, Grčka, i ALDA, Strazbur.