Tim Agencije za lokalnu demokratiju bio je učesnik Drugog sastanka Konzorcijuma, koji je održan 12. februara 2019. godine u Tirani. Organizator dogadjaja bio je Albanski razvojni fond, glavni partner projekta” Co.Co.Tour”.

Sastanku je prisustvovalo pet od šest partnera, kao i predstavnici pridruženog partnera, Nacionalna Agencija za zaštićena područja, dok zbog objektivnih razloga, predstavnik Herceg Novog, nije prisustvovao ovom okupljanju.

Na koji način poboljšati komunikaciju, dostići rezultate projekta, riješiti problem predfinansiranja sa ciljem da se efikasnije realizuju aktivnosti Akcionog plana za tekući period, bili su samo neki od tema za diskusiju Drugog Konzorcijuma.

Koncept ekomuzeja bio je takodje  u žiži interesovanja, pa su partneri iz Italije, na osnovu čijeg se modela Port muzeja u Trikazeu formiraju eko muzeji u Albaniji i Crnoj Gori, dali značajne instrukcije po pitanju pristupačnosti, sadržaja ekomuzeja, dok je predstavnik Agencije za lokalnu demokratiju, Kerim Medjedović imao zanimljive ideje vezane za sadržaj budućih ekomuzeja, koji prema njegovom mišljenju, svakako poštuju tradiciju zaledja i države, a nose sa sobom originalan osvrt u pripremanju hrane, rukodjelju, mapama, turističkim proizvodima, aktivnostima planinarenja, prirpovjedanja.

Co.Co.Tour odražava dušu jedne zajednice, čije iskustvo i bogastvo materijalnog i nematerijalnog svjedočanstva, daje snažan potencijal u razvoju turističkog upravljanja, čiji će nosioci biti članovi lokalne zajednice.