Co.Co.Tour – Komunikacija i koordinacija prekograničnog projekta u doba korone

Predstavnik Agencije za lokalnu demokratiju je danas učestvovao na online sastanku projektnih partnera, kako bi se usled novonastale situacije, izazvane pojavom korona virusa ovim putem  diskutovalo stanje i donijele odluke o modalitetima nastavka realizacije aktivnosti Co.Co.Tour projekta.

Na ovaj način moguće je uspješno izvršiti razmijenu informacija, koordinisati naredne aktivnosti sa lokalnim stejkholderima, rediti na promociji i komunikaciji, daljem istraživanju i razvoju elemenata projekta, te učestvovati i administraciji sa partnerima.

Projektni partneri su informisani o odobrenju produženja trajanja projekta, o obavezama za izvještavanje i o admistrativnim isntrukcijama od strane upravljačkog tijela. Rezmijenili su informacije o statusu realizacije tekučih aktivnosti.

Ciljevi projekta Co.Co.Tour su razvoj prekogranične mreže eko-muzeja i muzeja zajednice, turističkog paketa, razvijanje digitalnih alata koji će doprinijeti poboljšanju promocije materijalnog i nematerijalnog  naslijeđa, te obnavljanje i opremanje eko-muzeja, dok u Herceg Novom to su obnova kuće nobelovca Iva Andrića i povezivanje lokalne zajednice u eko- muzej.

Najznačajniji faktor koji utiče na projekat je činjenica da je ralizacija infrastukturnih zahvata projekta u opštinama Himara, Trikaze i Herceg Novi zaustavljena i kontakti sa stejkholderima privremeno prekinuti. Agencija za lokalnu demokratiju će nastaviti sa planiranjem i radom koliko to novonastala situacija dozvoljava. U očekivanju daljih instrukcija EU i nacionalnih vlasti, strpljivo nastavljamo sa realizacijom procedura nabavki, dopunom mapiranja  i komuniciranjem vezanim za buduću realizaciju aktivnosti, u nadi da će se pronaći rešenje za Covid-19, kako bi se život svih građana vratio u normalu.

Da podsjetimo glavni partner na projektu je Albanski razvojni fond, dok su ostali partneri Agencija za lokalnu demokratiju, Opština Herceg Novi, Opština Trikaze iz Italije, Opština Himara Albanija,Organizacija Magna Grecia Mare iz Italije, i pridruženi partner Agencija za zaštitu prirodnih područja iz Albanije.

Projekat finansira Evropska Unija kroz program Interreg IPA CBC Albanija-Italija -Crna Gora, a kofinansiran je od strane Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)