Za priču “Obnova Kuće nobelovca: Da opet ”živi ” Andrić i grad pisaca”, Vuk Ilić iz Radija ”Jadran” dobio je drugu nagradu na konkursu za najbolji novinski članak o procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Izvor slike: Radio Jadran

U nagradjenoj priči, našla se i izjava izvršnog direktora Agencije za Lokalnu demokratiju Nikšić, Kerima Međedovića, zahvaljujći čijim je naporima i angažovanju, opština Herceg Novi dobila partnerstvo na projektu Co.Co.Tour. Taj projekat omogućio je rekonstrukciju Kuće Nobelovca, a i bio je inspirativna tema za nagradjen novinski tekst.

– Projekat je ocijenjen kao poseban, sadržajan i drugačiji. Naša uloga je da pružimo infrastrukturnu podršku Opštini u obnavljanju kuće Iva Andrića kroz promotivne aktivnosti. Naša obaveza je takođe organizacija završnog događaja kada bude gotova rekonstrukcija, u dogovoru sa Opštinom. Promovisaćemo radove na kući i dostupne sadržaje koje pokušavamo da uklopimo u koncept eko muzeja.  – naglasio je izvršni direktor Agencije za lokalnu demokratiju, Kerim Međedović za Radio Jadran.

Tom prilikom dodao je da  uloga Agencije, pored toga što je glavni kanal za dobijanje Partnerstva i ostvarivanje kontakata, takodje i u osmišljavanju sadržaja za mobilnu aplikaciju,proizvodnja videa i promotivnog materijala, a sve sa ciljem da posjetioci dožive razna mjesta i dogadjaje vezane za život Andrića i Herceg Novog nekad i sad.

”Co.Co.Tour ” predstavlja jedinstven projekat,koji kroz svoje aktivnosti promoviše kulturno, prirodno nasledje priobalnih zajednica i njhovih osobenosti a stavlja akcenat na razvoj turističkog menadžmenta i drugačije  ponude lokalne zajednice, ”sakupljenih” u koncept eko-muzeja, odnosno prostoru obnovljene  Kuće Iva Andrića.

Agencija za lokalnu demokratiju i ovim projektom radi u skladu sa načelima osnaživanja lokalne zajednice, principima lokalne demokratije, lokalnog ekonomskog razvoja, ljudskih prava , promovisanja održivosti na temeljnim humanističkim i kulturološkim vrijednostima.