Trening kurs u Crnoj Gori
“Coexist in Europe”
8 – 14 jul 2013

Agencija za lokalnu demokratiju iz Nikšića i TDM 2000 INTERNATIONAL realizovali su projekat “Coexist in Europe” od 8 do 14. jula 2013. godine.

Cilj

“Coexist in Europe” ima za cilj da “prodrma” misli i stavove mladih, naročito predumišljene koncepte vezane za težnju ka religijskoj raznolikosti u Evropi.

Kroz analizu uzroka religijski zasnovanih konflikata (i nasilja) i promocije međuvjerskog dijaloga, ovaj projekat ima za cilj da analizira prijetnje miru, bezbijednosti i socijalnoj koheziji radi prevencije negativnog uticaja religijski zesnovane diskriminacije.

CiE 2

U okviru projekta, u Baru organizovan je sedmodnevni trening-kurs koji je okupio 35 mladih iz 10 zemalja EU i Jugoistočne Evrope. Mladi su diskutovali o religijski zasnovanim konfliktima (i nasilju) i promovisali su međuvjerski dijalog. Projekat je finansiran kroz program “Mladi u akciji” (“Youth in Action”).

Mladi su bili smješteni u vili Castello Babović u Šušnju u Baru, koji je prepoznat kao vjekovna tačka susreta i preplitanja različitih konfesija i nacija. Organizovan od strane TDM 2000 International i razvijen kroz Akciju 3.1 programa “Mladi u akciji”, projekat je okupio predstavnike 10 omladinskih organizacija iz različitih zemalja Evrope. Da bi ovaj događaj učinili vrijednim i jedinstvenim iskustvom učenja, organizatori su predviđeli primjenu raznovrsnih tehnika, pretežno ne-formalnih kao što su brainstorming, grupni rad, kviz znanja i izložbe.

Više informacija na www.tdm2000international.org
Join our Facebook page: https://www.facebook.com/groups/393426754105497