Dopisnice za mlade iz Prijedora na interkulturalnoj razmjeni u Nikšiću

Agencija za lokalnu demokratiju Nikšić će ugostiti dva dopisnika za mlade, Maju Kos i Vesnu Gajić, predstavnice Agencije za lokalnu demokratiju Prijedor. One će boraviti u Nikšiću u periodu od 24. do 27. avgusta. Cilj ove aktivnosti je da se kroz razmjenu dopisnika omogući interkulturalna razmjena različitih zajednica u regionu, upoznavanje lokalnog kulturnog nasleđa, lokalne kuturne scene, kao i jačanje veza između mladih ljudi.

Dopisnice za mlade posjetiće Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Kancelariju za mlade Opštine Nikšić, gdje će ih ugostiti Maja Radoičić, takođe organizovan je i sastanak sa rukovodiocem Sektora za kulturu, Svetozarom Bajovićem. Nakon toga, dopisnice za mlade posjetiće i JU Muzeji i galerije, kao i JU Narodna bibilioteka “Njegoš”, ali biće upriličena i posjeta Nikšićkom pozorištu.
Kako je Nikšić u ovom periodu naročito bogat kulturnim sadržajima, dopisnice će imati priliku i da posjete sada već tradicionalni muzički festival Bedem fest, ali Internacionalni Festival uličnih svirača koji se ove godine po porvi put organizuje u Nikšiću.
Mlade dopisnice će obići neka od najznačajnijih mjesta u Nikšiću, kao što su Dvorac Kralja Nikole, Saborna crkva Sv. Vasilija Ostrškog, crkva Sv. Petra i Pavla, Carev most, Krupačko jezero kao i Manastir Ostrog.
Ova aktivnost dio je projekta „Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana”, a u okviru koje će sveukupno 16 dopisnika za mlade istraživati o interkulturalnosti u 8 gradova iz 5 država uključenih u projekat. Rezultat će biti 8 kreiranih i promovisanih video reportaža kao dio Regionalne kampanje za podizanje svijesti o učešću mladih, kao i 8 tekstualnih reportaža koje će biti objavljene u kreativnoj publikaciji na temu interkulturalnosti.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)