Dopisnice za mlade na interkulturalnoj razmjeni u Peći

Dopisnice za mlade iz Nikšića Tanja Rabrenović i Bojana Radović od juče 13.08.2017. godine se nalaze u Peć, u trodnevnoj posjeti partnerskoj organizaciji Agenciji za lokalnu demokratiju Kosovo. Cilj ove aktivnosti je da se kroz razmjenu dopisnika omogući interkulturalna razmjena različitih zajednica u regionu, da se jačaju veze između mladih ljudi, kroz upoznavanje dopisnika sa lokalnim kulturnim nasljeđem i trenutnom kulturnom scenom.

Tom prilikom dopisnice za mlade posjetiće Kancelariju za mlade Opštine Peć, gdje će ih ugostiti direktorica tog sektora, gospođa Jeta Nushi, kao i Centar za mlade Peć. Večernji sati biće rezervisani za Internacionalni festival animiranog filma – Anibar fest. Dnevne aktivnosti će biti usmjerene na posjete brojnim kulturnim mjestima u ovom gradu, muzejima, galerijama, ali i posjeti Pećkoj patrijaršiji, kao i rekreativnoj posjeti Rugovske klisure.

Nakon ove posjete dopisnice za mlade kreiraće video i tekstualnu reportažu koja će biti objavljena elektronski na sajtu balkanske platforme i ALD Nikšić i partnera Agencija za lokalnu demokatiju, kao i na društvenim mrežama balkanske platforme i partnera.

Ova aktivnost dio je projekta „Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana”, a u okviru koje će sveukupno 16 dopisnika za mlade istraživati o interkulturalnosti u 8 gradova iz 5 država uključenih u projekat.
Ostanite u toku vezano za materijale koji će biti kreirani u okviru ovog interkulturalnog iskustva naših Dopisnika za mlade.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)