II trening za gritere

Drugi trening “Montenegro Greeters” u Crnoj Gori održao se u hotelu “Onogošt” 20.09.2018. god. u Nikšiću, a u organizaciji Društva mladih ekologa. Nova grupa budućih Gritera se obučavala na teme: šta je griter, kako funkcioniše globalna mreža, kako se predstaviti gostima i kako komunicirati sa njima, kako napraviti lični profil, video i prezentovati se na internetu. Treneri su bili: Kerim Međedović – griter, Miljan Mijušković – licencirani turistički vodič i Darko Bulatović – novinar.

Naredni koraci će podrazumijevati kreiranje personaliziranih tura i prezentacije Gritera, izrada web sajta i povezivanje sa Global Greeter Network i osnivanje udruženja-kooperative.
Najčešće korišćena definicija gritera je da je on je prijatelj za koga turista nije znao da ga ima. To je osoba koja je spremna da predstavi svoj grad, mjesto, omiljeno izletište, bilo koju kulturološku ili tradicionalnu specifičnost pri čemu se nastoje istaći ekološke vrijednsoti. Kao što su griteri specifični turistički vodiči, tako su i turisti – putnici ljudi koji žele da vide i osjete nešto što ne postoji u turističkim ponudama.

Događaj pod nazivom “Montenegro Greeters – II trening u Crnoj Gori” okupio je 11 potencijalnih gritera iz Nikšića, Podgorice i Danilovgrada, koji su aktivno učestvovali sa mnogo pitanja vezanih za griterski servis.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)