Smaller Default Larger

Javni poziv - Moj grad - interkulturalni grad

Koliko poznaješ Nikšić?
Da li znaš koji su značajni kulturno - istorijski spomenici Nikšića?
Koje su to istorijski i kulturno značajne ličnosti iz Nikšića?
Da li si upoznat/a sa različitim kulturama koje postoje u tvom okruženju?


Ne moraš da odgovoriš na ova pitanja, jer te pozivamo da zajedno sa tvojim vršnjacima istražuješ i upoznaš svoj grad iz drugačije perspektive i unaprijediš postojeće znanje. Zanimljivosti koje istražiš i otkriješ biće objedinjene u formi publikacije koja će dalje biti dostupna i ostalim mladima iz Nikšića, Crne Gore i regiona.

Kako će se istraživanje realizovati?

Prvi korak je učešće na radionici sa ekspertom koji će grupi pružiti sva neophodna predznanja i materijale kako bi nastavili dalje sa istraživanjem, ali i voditi grupu do kraja procesa.
Drugi korak podrazumijeva istraživanje kulturno – istorijskih spomenika i poznatih ličnosti po prethodno dogovorenim standardima. Želimo da istražimo zanimljivosti, kulturne različitosti, da probudimo radoznalost i učešće mladih u kulturnom životu zajednice.
Treći korak podrazumijeva ažuriranje i selektovanje dobijenih informacija kako bi se dobila konačna forma publikacije (za šta je zadužen ekspert).
Četvrt korak podrazumijeva razmjenu konačne forme publikacije i zanimljivih nalaza sa ostalim gradovima iz regiona putem web sajtova ALDA – e i Agencija za lokalnu demokratiju iz Nikšića i regiona, društvenih mreža i medija. Publikacija će biti objavljena u septembru ove godine. Zanimljivo je da će i tvoji vršnjaci iz Mostara, Prijedora, Zavidovića, Subotice, Knjaževca, Skoplja i Peći istraživati na isti način kao i ti kulturne raznolikosti u svom gradu.

Ako ti se sve ovo čini interesantnim, imaš dovoljno slobodnog vremena u avgustu da istražuješ, iz Nikšića si i imaš između 16 i 30 godina, prijavi se i budi dio zajednice aktivnih mladih ljudi.

Kriterijmi nisu znanje i iskustvo, već volja za unapredjivanjem pomenutih!!!


Kako da se prijavim?
Dovoljno je da pošalješ svoje podatke (Ime i prezime, godine, i iskažeš motivaciju za učešćem) na email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , i to možeš učiniti do 2.08.2017. do 15h, jer će prva radionica biti održana već 3.08.2017. godine.

Ukoliko imaš nekih nedoumica / pitanja možeš nas kontaktirati na broj tel: 040 213 586, 068 081 113.

Poziv u PDF formatu možeš preuzeti na sledećem linku.

Galerija

Dokumenti

Lista dokumenata

Donatori

Lista donatora

Korisni linkovi

Lista linkova

Kontakt