Smaller Default Larger

Obuka o vještinama upravljanja projektnim ciklusom

Opština Bijelo Polje je bila domaćin prvog sastanka i obuke organizovane za osam nevladinih organizacija, korisnica malih grantova, koji će biti u fokusu u drugoj godini projekta „Lokalne koalicije za razvoj zajednice“. Mali grantovi su dodijeljeni za projekte koji će biti realizovani u sljedećim oblastima: unaprijeđenje učešća građana na lokalnom nivou, osnaživanje mladih kroz volontiranje, pružanje socijalnih usluga i pomoći ženama i djeci žrtvama nasilja u porodici, promovisanje održivog razvoja kroz zaštitu životne sredine i teritorijalne promotivne akcije.

“Razvojne strategije Opštine mogu poslužiti kao širi okvir za pokrenute akcije od strane NVO, za doprinos njihovoj efikasnijoj i efektnijoj implementaciji i realizaciji, dok je podgrant komponenta odlična prilika za učenje NVO kako da razviju i implementiraju projekte finansiranja od strane EU”, rekao je gospodin Džemal Ljušković, predsjednik Skupštine Opštine u svojoj uvodnoj poruci. U ime Opštine Bijelo Polje, odakle su tri od osam odabranih NVO, on je poželio uspješnu implementaciju i ponudio potrebnu podršku i saradnju u projektnim aktivnostima.

Opširnije: Obuka o vještinama upravljanja projektnim ciklusom

Trening seminar „Upravljanje projektnim ciklusom“

U Bijelom Polju je u petak, 28. februara, u Velikoj Sali Opštine, održan trening seminar za upravljanje projektima NVO finansiranim kroz EU projekat „Lokalne koalicije za razvoj zajednice“ pod nazivom „Upravljanje projektnim ciklusom“. Ovom prilikom su predstavnici NVO dobitnika grantova i Asocijacije agencija za lokalnu demokratiju – ALDA, potpisali ugovore o finansiranju.

U narednih 6 do 10 mjeseci će biti realizovano osam projekata nevladinih organizacija iz Ulcinja, Rožaja, Nikšića i Bijelog Polja i Podgorice u ukupnoj vrijednosti od 80.000 €.

Slika 1

Opširnije: Trening seminar „Upravljanje projektnim ciklusom“

Galerija

Dokumenti

Lista dokumenata

Donatori

Lista donatora

Korisni linkovi

Lista linkova

Kontakt