Info sesija i potpisivanje peticija za Centar za mlade na Filozofskom fakultetu

U ponedeljak, 26. Februara, 2018.god. sa početkom u 12h, u svečanoj sali Filozofskog fakulteta biće održana Info sesija povodom Inicijative za osnivanje Centra za mlade u Nikšiću.
Pozivamo sve studente da prisustvuju Info sesiji, u okviru koje će se predstaviti dosadašnji rezultati u okviru ove Inicijative, odnosno ideja i planove za predstojeći period.

Takođe, nakon Informativne sesije, studenti će biti pozvani da iskažu svoju podršku ideji ove vrste kroz potpisivanje peticije. Oni koji ne budu u mogućnosti da iskažu podršku tog dana, imaće priliku da to učine i u narednim danima na istaknutom mjestu u holu Fakulteta.
Ova inicijativa ima za cilj da mladi u Nikšiću dobiju mjesto gdje će imati mogućnost da sami kreiraju i realizuju dešavanja i aktivnosti.
Prijedlog „Centar za mlade”, na vrhuncu niza aktivnosti u kojima su učestvovali mladi i pritom iskazali svoja interesovanja, kreiran je na radionici „Moj grad – grad mladih”, gdje su učesnici, mladi ljudi, predložili da bivša zgrada policije postane lokacija budućeg Centra za mlade, koji bi imao i lokalni i regionalni karakter.
Kako je sama ideja nastala od strane mladih, naša želja je da pomognemo artikulaciji jasno iskazanih interesa mladih ljudi da dobiju prostor njima namijenjen. Želimo da mladi imaju svoj prostor, koji bi predstavljao prijateljsko, otvoreno i podržavajuće okruženje, bez obzira na njihove interese ili iskustva.

Ova aktivnost je dio projekta „Od Centra bezbjednosti do Centra za mlade” koji je finansiran od strane Fonda za aktivno građanstvo – fAKT.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)