Izložba fotografija “Omladinska foto patrola”

U okviru radionice „Moj grad – grad mladih” učesnici (aktivni mladi ljudi iz Nikšića, zajedno sa učesnicima prethodno održane foto radionice) su izabrali 10 najboljih fotografija iz „Omladinske foto patrole”.

Izložba najboljih fotografija je održana juče, 18.10.2015.god. na gradskom trgu u Nikšiću, a u okviru Performans – manifestacije koju je organizovao KUD Ozrinići.
Podsjećanja radi, „Omladinska foto patrola” je kao aktivnost u okviru Regionalne platforme za učešće i dijalog mladih Balkana, a u saradnji sa umjetničkim timom Lake festa-a, održana u periodu od 11. – 15. avgusta ove godine. Prvog dana radionice, 11. avgusta, učesnici su imali priliku da najprije nauče nešto o fotografiji i tehnikama fotografisanja, uz mentorstvo Miloša Zvicera, poznatog nikšićkog fotografa, i dobili instrukcije o tome kakav output se očekuje od ove radionice. Zatim su učesnici radionice, nakon usvojenih znanja, u narednim danima fotografisali Nikšić i život u njemu, odnosno kroz svoj objektiv govorili o perspektivama i barijerama koje stoje pred mladima u Nikšiću.

Sam čin izložbe, koji je planiran da se održi u toku drugog dana festivala „Lake fest” na Krupačkom jezeru, spriječen je i odložen je zbog vremenskih neprilika.
Nikšićani koji su posjetili manifestaciju i posmatrali fotografije imali su samo pozitivne komentare. Pored toga, ovim putem smo i predstavili projekat Regionalna platforma za učešće mladih Balkana, posebno mladima koji su nas posjetili.

Projekat Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, finansiran od strane Evropske komisije u okviru programa Civil Society Facility, Operating grants IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)