Javno zagovaranje za organizacije civilnog društva

Predstavnice Agencije za lokalnu demokratiju Nikšić, Bojana Radović i Tanja Rabrenović, su učestvovale na treningu koji se realizovao u okviru regionalnog projekta Societis – ˮSupport Of CSOs in Empowering Technical skills, inclusion of people with disabilities and EU standards in South East Europe. Radne sesije su se održale u Don Bosco Centru u Podgorici u trajanju od dva dana, 30. i 31. januara.
Caritas Crne Gore i Udruženje paraplegičara Bar organizovali su trening na temu „Lobiranje i javno zastupanjeˮ sa ciljem razvijanja vještina za javno zastupanje organizacija civilnog društva i jačanju njihovih kapaciteta. Trening su vodili Milena Zaharieva i Aleksander Kumanov iz Foruma KLYCH iz Bugarske, koji se bavi promocijom ideja i doprinosi pozitivnom uticaju na bugarsko društvo.
Tokom treninga, kroz razmjenu znanja i iskustva učesnici su imali priliku da se upoznaju sa tehnikama zagovaranja na slučajevima i problemima koji se tiču direktno učesnika i sa kojima se susrijeću u svom djelovanju. Trening se realizovao uz aktivno učestvovanje svih prisutnih kroz grupni i individualni rad.
Sljedeći u nizu treninga u okviru projekta Societies, biće održan tokom februara.
Tanja Rabrenović i Bojana Radović

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)