Kreativni “KRIK” mladih

Po ocjeni tročlanog žirija pobjednik takmičenja u amaterskom filmskom stvaralaštvu za mlade „KRIK”, koje je organizovala neformalna grupa mladih Ekonomsko – ugostiteljske škole iz Nikšića „Mi to možemo”, je Vuk Peković, učenik trećeg razreda pomenute škole, sa filmom „Obrati pažnju”. Za prvo mjesto, Vuk je osvojio novčanu nagradu u iznosu od 200€.

Drugu nagradu osvojio je Luka Vučić iz Ekonomsko – ugostiteljske škole, sa filmom „Izgubljeni u realnosti”, i on je osvojio novčanu nagradu u iznosu od 100€.

Treće mjesto pripalo je Darku Savićeviću, učeniku nikšićke Gimnazije, sa filmom „Depresija”. Kao trećeplasiranom, Darko je osvojio novačnu nagradu u iznosu od 50€.

Odabir najboljih filmova je izvršen 31. oktobra 2017.god. u JU Ekonomsko – ugostiteljskoj školi. Tom prilikom, prikazani su svi pristigli amaterski filmovi, njih 7, i uživo komentarisani i ocjenjivani filmovi u skladu sa ranije utvrđenim kriterijumima. Stručni žiri su činili: Sead Šabotić, filmski i TV reditelj, dr Nataša Krivokapić, profesorica sociologije na Filozofskom fakultetu u Nikšiću i Kerim Međedović, predstavnik Agencije za lokalnu demokratiju.

Takmičenje u amaterskom filmskom stvaralaštvu za mlade „KRIK”, finansirano je od strane Agencije za lokalnu demokratiju, odnosno kroz program Lokalne inicijative mladih Nikšić, koji je dio projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana finansiranim od strane EU.
Iz neformalne grupe mladih „Mi to možemo” zadovoljni uspjehom takmičenja, se nadaju da će „KRIK” postati tradicija.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)