Lokalne inicijative mladih: “Jednaki i različiti” – donatorska izložba likovnih radova

Neformalna grupa mladih – Bivši učenici OŠ “Mileva Lajović Lalatović” Nikšić, u okviru projekta “Jednaki i različiti” organizuje donatorsku izložbu likovnih radova. Donirana sredstva namijenjena su OŠ “Mileva Lajović Lalatović” za nabavku i ugradnju hidrauličnog dizala za učenike korisnike invalidskih kolica. Izložba će biti održana u utorak, 20.novembra 2018.godine u Tehnopolisu, sa početkom u 19 sati. Pozivamo Vas da učestvujete i pomognete da Škola bude pristupačna svima, po mjeri svakog djeteta.

Projekat “Jednaki i različiti” realizuje se uz finansijsku podršku Agencije za lokalnu demokratiju kroz konkurs „Lokalne inicijative mladih” u okviru projekta „Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana” koji finansira Evropska unija, uz dodatnu finansijsku podršku Autonomne regije Friuli Venecija Đulija, kroz projekat Welfare Youth Development. Opšti cilj projekta “Jednaki i različiti” je: Unaprijeđenje učešća mladih u javnom životu lokalne zajednice i doprinos stvaranju povoljnijeg ambijenta za školovanje svih učenika, bez obzira na razlike. Specifični ciljevi projekta:

  1. Podizanje nivoa svijesti i empatije ljudi u zajednici o posljedicama postojanja jezičkih, arhitektonskih, psihosocijalnih i svih ostalih barijera i potrebi obezbjeđivanja jednakih uslova školovanja za sve.
  2. Doprinos obezbjeđivanju hidrauličnog dizala kojim će biti postignuta arhitektonska pristupačnost OŠ “Mileva Lajović Lalatović” za učenike korisnike invalidskih kolica.

Bivši učenici Škole, srednjoškolci i studenti, talentovani u oblasti likovne umjetnosti, pripremili su dvadeset likovnih radova. To su umjetnička djela neprocjenjive vrijednosti u koja su utkani humanost, filantropija, empatija. Poštujući evropske standarde demokratskog suživota, pozivamo Vas da nam se pridružite i kupovinom slike date doprinos obezbjeđivanju arhitektonske pristupačnosti OŠ “Mileva Lajović Lalatović”

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)