Međunarodna konferencija u Dižonu – Program saradnje između Francuske i Balkana

Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana predstavljena je na Međunarodnoj konferenciji koja je održana u Dižonu, Francuska 16. i 17. marta 2018. godine.

Konferencija je okupila više od 100 učesnika, poput predstavnika lokalnih vlasti, organizacija civilnog društva i omladinskih radnika.

Prvi deo ovog skupa fokusirao se na evropsku budućnost Zapadnog Balkana. Prezentovani su razni projekti i inicijative vezane za saradnju francuskih lokalnih i regionalnih vlasti sa svojim balkanskim partnerima na raznim pitanjima kao što su mladi, kultura, aktivno građanstvo, solidarnost, ne zaboravljajući pri tome i ekonomsku saradnju koja se bavi unapređenjem ekonomskih aktivnosti na ovom područiju.
Putem specifičnih aktivnosti, fokus je stavljen na učešće i uključenost mladih u programe razmjene i saradnje između Francuske i Balkana.

Bozina Stesević, ispred Agencije za lokalnoj demokratiju bio je animator na radioničarskoj diskusiji na temu “Projekti za budućnost?” Božina je koordinator regionalne radne grupe mladih na pomenutoj platformi.

Na konferenciji, jedna od panelistiknja bila je i potpredsednica ALDA-a i šef Odseka za međunarodnu saradnju i projekte EU u opštini Herceg Novi, gospođa Branka Mračević, koja je naglasila doprinos ALDA-e razvoju veza između Francuske i Balkana i naglasila ulogu međunarodnih organizacije i njihove mreže.

Ovaj seminar je podržan od strane francuskog Ministarstva za Evropu i inostrane poslove, i organizovan je u okviru Programa saradnje između Francuske i Balkana, koju vodi Udruženje Vichy-Auvergne (Udruženje du Pays de Vichy-Auvergne) i koordinisano od strane ALDA.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)