Drugi trening” Deljenje iskustva – proširenje tematskog radnog programa mreže“  u okviru projekta “Mladi Balkana za Evropu” završen je 12. septembra u Knjaževcu. Ovaj trodnevni dogadjaj pohadjalo je 30 učesnika iz 14 organizacija, medju kojima su bili i predstavnici Agencija za lokalnu demokratiju, koja je jedna od osnivača Balkanske mreže za lokalnu demokratiju.

Treninzi su održani iz praćenja i evaluacije javnih politika, zagovaranja na lokalnom nivou zasnovanog na dokazima, lokalnog budžetiranja i omladinskih politika.  Stečena znanja su veoma značajna u daljem procesu praćenja pristupanja Evropskoj uniji, jer su organizacije koje učestvuju u projektu posebno  posvećene Poglavljima 19, 23 i 24.

Razvoj zajedničkog metodološkog pristupa za analizu i uporedjivanje lokalnih politika u kontekstu procesa evropskih integracija, ono je što se očekuje od svih učesnika treninga.

Projekat „Mladi Balkana za Evropu“ sprovode Fondacija Centar za demokratiju, CRTA, Youth Act, Sodem, evropska ALDA mreža i Balkanska mreža za lokalnu demokratiju.