Predstavnici Agencije za lokalnu demokratiju prisustvuju Drugoj Regionalnoj obuci  za organizacije članice Balkanske mreže  za lokalnu demokratiju (BNLD), pod nazivom “Razmjena iskustava – širenje tematskog programa mreže”  koja traje od 10. do 12. septembra u Knjaževcu.

Tokom tri dana obuke, učesnici će se fokusirati na savladavanje metodologije praćenja i ocjenjivanja lokalnih javnih politika, koji su povezani sa oblastima nekoliko pregovaračkih poglavlja:19 – Socijalna politika i zapošljavanje, 23 – Pravosuđe i osnovna prava i 24 – Pravda, sloboda i bezbednost. Takodje, metodologija zastupanja zasnovana na dokazima biće u fokusu ove trodnevne obuke. Očekivani rezultati obuke će podrazumjevati zajednički metodološki pristup svih partnerskih organizacija u daljem radu, koji će omogućiti uporednu analizu lokalnih politika iz pomenutih oblasti širom Balkana.

Obuka, koja je deo projekta „Mladi Balkana za Evropu“, ima za cilj da unapredi kapacitet članova mreže u oblasti vladavine zakona, osnovnih prava, zapošljavanja i reforme javne uprave na lokalnom i nacionalnom nivou.
Treneri i predavači su  stručnjaci i praktičari u oblasti praćenja i ocenjivanja lokalnih politika i zagovaranja zasnovanog na dokazima. Domaćin obuke je Centar lokalne demokratije LDA Knjaževac.
Projekat „Mladi Balkana za Evropu“ partnerski realizuju organizacije Fondacija Centar za demokratiju i CRTA iz Beograda, Evropska asocijacija za lokalnu demokratiju ALDA sa sedištem u Strazburu, Balkanska mreža za lokalnu demokratiju BNLD sa sedištem u Skoplju, Youth Act iz Albanije i Sodem iz Turske. Ovaj projekat finansiraju Evropska unija i Balkanski fond za demokratiju.