Mladi su ovdje i sada

Danas je u Gradskoj kući u Nikšiću održana Tribina: „Mladi u prostoru i vremenu”.

Na tribini je uvodno izlaganje ispred Agencije za lokalnu demokratiju imala Snežana Milačić. Nakon toga se učesnicima ispred Kluba mladih sociologa JU Ekonomsko – ugostiteljske škole obratila Tamara Miljanić, koja je prisutnima predstavila istraživanje o kulturnoj participaciji mladih u Nikšiću, kao i Darko Daković, predstavnik Neformalnog udruženja “Mi to možemo”, koji je predstavio iskustvo u realizaciji projekta KRIK – takmičenje u amaterskom filmskom stvaralaštvu.

Miljana Peković, ispred IPC Tehnopolisa, predstavila je CODE Hub – coworking prostor čije se otvaranje očekuje krajem narednog mjeseca u Nikšiću.

Peko Vukadinović, sekretar Saveza izviđača Crne Gore, predstavio je iskustva Saveza u radu sa mladima, odnosno na koji način izviđački odredi i Savez uopšte utiče na poboljšanje aktivizma i zdravog načina života mladih u zajednicama.

Nakon toga, Božina Stešević je predstavio Evropsku praksu u osnivanju Centara za mlade, ali i par konkretnih uspješnih primjera u regionu.

Na samom kraju, predstavljen je i video spot koji je kreiran na osnovu prethodnih aktivnosti i rezultata Inicijative za osnivanje Centra za mlade u Nikšiću.

Ovo javna tribina je ujedno i završni događaj projekta „Od Centra bezbjednosti do Centra za mlade” koji je realizovan uz finansijsku podršku Fonda za aktivno građanstvo – fAKT-a.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)