Danas 23. oktobra, 2018. godine u okviru dana „Mladi preuzimaju”upriličena je posjeta mladih Opštini Nikšić. Cilj ovog dana je da se mladima približi rad lokalne samouprave, da se bliže upoznaju sa funkcionisanjem Opštine, te da obiđu referentne službe i sekretarijate lokalne samouprave.

Tako su mladi najprije posjetili Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, gdje ih je ugostio Sekretar ovog Sekretarijata, Milan Korać. On je mladima predstavio oblasti rada Sekretarijata, sa posebnim akcentom na oblasti koje su bliske mladima, sport i kulturu, ali i oblast obrazovanja, naročito mogućnosti za dobijanje stipendija.


Svetozar Bajović, rukovodilac Sektora za kulturu, posebno je istakao mogućnosti za mlade, da po povoljnijim uslovima prate kulturne sadržaje u gradu, tj. da učenici i studenti karte za pozorište mogu kupiti po cijeni od 2€, što je 50% niže od ukupne cijene, kao i da veliki broj sadržaja mogu pratiti besplatno, uključujući i projekcije filmova.


Nakon toga, mlade je pozdravila Slobodanka Roganović, šefica kabineta Predsjedsnika, te u širem smislu opisala nadležnosti i oblasti rada Opštine. Ona je posebno istakla važnost učešća mladih u procesima donošenja odluka, odnosno, da je neophodno da budemo u toku i daje svoje mišljenje/predloge prije nego li određeni propisi, akti i odluke stupe na snagu.
Mladi su ovom prilikom posjetili i Građanski biro i upoznali se radom ove službe, kao prvog mjesta za kontakt između građana i pojedinih Sekretarijata/službi.


Na kraju, mladi su posjetili i Kancelariju za prevenciju narkomanije, kao i Gradsku biblioteku „Njegoš”.
Ovoj posjeti su prisustvovati članovi neformalnog omladinskog kluba “Connect”, koji funkcioniše u okviru Gimnazije Stojan Cerović iz Nikšića.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)