Muzičko ZA Centar za mlade u Nikšiću

U petak, 24.novembra 2017.godine u Caffe-u Floyd organizovana je svirka za Centar za mlade, u kojoj je učestvovalo osam muzičara iz sedam bendova. Nastupali su: Marko Vukajlović, Simo Bakoč, Vladimir Perišić, Mihailo Bulajić, Alen Pajazitović, Đorđije Njunjić, Veljko Vučurović i Bojan Kandić.

Suština ove svirke je bio da se promoviše ideja za osnivanje pomenutog Centra. Sama ideja za osnivanje Centra je nastala kao izraz jasne potrebe za unaprijeđenjem sadržaja koji postoji za mlade ljude u Nikšiću, koji se tiču razvoja aktivnosti u oblasti neformalnog obrazovanja, kulturnog života i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih ljudi.

Prijedlog „Centar za mlade”, na vrhuncu niza aktivnosti u kojima su učestvovali mladi i pritom iskazali svoja interesovanja, kreiran je na radionici koju je organizovala Agencija za lokalnu demokratiju „Moj grad – grad mladih”, gdje su učesnici, mladi ljudi, predložili da bivša zgrada policije postane lokacija budućeg Centra za mlade, koji bi imao i lokalni i regionalni karakter.

Suština je da se tom prostoru da novi život i da ne stoji godinama prazan. Radimo sa mladima i pokušavamo da informišemo širu zajednicu da bi vidjeli kolika je spremnost da se stane iza te ideje.

Naša želja je da svi zajedno pomognemo artikulaciji jasno iskazanih interesa mladih ljudi za pomenutim sadržajem, kao i da Nikšić bude primjer kako jedna zajednica treba da vodi računa o svojim mladim članovima.

Koncert je dio projekta “Od Centra bezbjednosti do Centra za mlade” koji je podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo – fAKT.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)