“Poezija-čelik-umjetnost” – sjajan multimedijalni događaj u okviru novembarskog programa Nikšićke kulturne scene očekuje nas sjutra na Institutu za crnu metalurgiju sa početkom u 17 časova.

Agencija za lokalnu demokratiju  ponosna je što je koorgnizator i što kroz  #ClinkProject pruža podršku inicijativi i ideji Instituta za crnu metalurgiju za izradu murala posvećenom Vitu Nikoliću, čuvenom nikšićkom pjesniku, zajedno sa akademskom slikarkom Milenom Krivokapić koja stvara u ateljeu Instituta.

Institut za crnu metalurgiju AD Nikšić  jedina je  institucija u regionu ovog tipa koja kroz svoj društveno-odgovoran odnos prema zajednici promoviše i podstiče umjetničko stvaralaštvo.

Predviđen je raznovrsan program koji objedinjuje likovne, poetske, muzičke i video forme, a njih nam donose Info point Nikšić, volonterski klub “Alfa Centra”, Književni klub “Poenta poetika”, ŠOSMO “Dara Čokorilo”, učenici OŠ “Olga Golović”,kao i umjetnici koji stvaraju u prostorijama Instituta za crnu metalurgiju.

“Poezija – Čelik – Umjetnost” takođe je podržan od JU” Muzeji i galerije” Nikšić i Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić.