DetaljiKategorija: Vijesti mnObjavljeno ponedeljak, 27 avgust 2018 13:59Autor Super UserPogodaka: 57

NVO Agencija za lokalnu demokratiju obilježila je Međunarodni dan mladihputem javnog događaja “Omladinski Megafon”, koji se održao 12. avgusta, 2018. god. na Gradskom trgu u Nikšiću.
Ova aktivnost je imala dva cilja: jedan je simboličan, da pokaže da je potrebno obezbijediti alate i mehanizme za mlade da podignu svoj glas i dobiju priliku da budu aktivni učesnici u društvenom životu; a drugi cilj je da se pokaže da kroz jedan neformalni mehanizam može dostići veća uključenost mladih i prikupiti značajan broj inputa u vezi sa poboljšanjem kvaliteta života mladih.

Tako su mladi imali priliku da na megafon glasno kažu svoje mišljenje ili iste izraze na papiru. Mladi su nam u „kutiji želja”, između ostalog, kazali da žele više mogućnosti za zaposlenje, više kulturno – edukativnih sadržaja, humanitarnog – volonterskog rada, veću uključenost u procesima donošenja odluka, itd.

Važno je napomenuti da će sve poruke koje su mladi iznijeli ovog dana biti prikupljene i integrisane u jedan dokument koji će biti prezentovan i dostavljen lokalnim vlastima u adekvatnom obliku, kako bi mišljenje mladih mogli da čuju i donosioci odluka.
Obilježavanje Medjunarodnog dana mladih je aktivnost projekata „Mladi mladima” koji je podržan od strane Ministarstva sporta Crne Gore i „Regionalne platforme za učešće i dijalog mladih Balkana” koji je podržan od strane Evropske unije, kao i kroz Welfare Youth Development uz podršku opštine Monfalkone finansirano od Autonomne regije Vencija Friuli Đulija i Ministrastva finansija Crne Gore. 

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)