Omladinski megafon u Nikšiću

Kategorija: Vijesti mn
Objavljeno ponedeljak, 06 avgust 2018 13:30
Autor Super User
Pogodaka: 79

NVO Agencija za lokalnu demokratiju obilježava Međunarodni dan mladihputem javnog događaja “Omladinski Megafon”, koji će se održati 12.avgusta, 2018.god. na Gradskom trgu sa početkom u 18h.

Pozivamo sve mlade koji će biti u gradu ovog dana da nam se pridruže na štandu na Gradskom trgu, da zajedno obilježimo ovaj značajni datum, ali i pošaljemo poruku svima da mladi žele, mogu i imaju šta da kažu.

To ćemo učiniti putem megafona i/ili kroz pismeno izražavanje koje možete na licu mjesta ubaciti u “kutiju želja i primjedbi”. Budite slobodni da iznesete svoje mišljenje, ideje, primjedbe, prijedloge, a u vezi statusa mladih u društvu.

Važno je da napomenemo da sve poruke formulisane na ovaj način će biti prikupljene i integrisane u jedan dokument koji će biti prezentovan i dostavljen lokalnim vlastima u adekvatnom obliku, kako bi mišljenje mladih mogli da čuju i donosioci odluka.

Ova aktivnost ima dva cilja: jedan je simboličan, da pokaže da je potrebno obezbijediti alate i mehanizme za mlade da podignu svoj glas i dobiju priliku da budu aktivni učesnici u društvenom životu; a drugi cilj je da se pokaže da kroz jedan neformalni mehanizam može dostići veća uključenost mladih i prikupiti značajan broj inputa u vezi sa poboljšanjem kvaliteta života mladih u uključenim zajednicama.

Obilježavanje Medjunarodnog dana mladih je aktivnost projekata „Mladi mladima” koji je podržan od strane Ministarstva sporta Crne Gore, kao i „Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana” koji je podržan od strane Evropske unije.