Otvoren poziv za mlade umjetnike/kreativce za učešće u Ljetnjim POP-UP galerijama u okviru CLINK projekta

Agencija za lokalnu demokratiju Nikšić (ALD Nikšić) sa zadovoljstvom najavljuje otvoreni poziv za  mlade umjetnike i kreativce da predstave svoje umjetničko djelo ispirisano lokalnom  kulturnom baštinom.

Izabrani kandidati imaće priliku da prikažu/ izvedu svoju umjetnost u okviru „ Ljetnjih POP-UP galerija“, organizovanih u okviru projekata CLINK – Cultural Heritage Linking diversities in Europe, podržanog od EU programa Evropa za građane.

O pozivu

Ljetnje POP-UP galerije zamišljene su kao manje formalni umjetnički prikazi koje daju novu upotrebu poznatim javnim prstorima, doprisnoseći tako novom urbanom identitetu grada. POP-UP galerije ohrabruju gledaoca da komunicira sa umjetničkim djelima i ima i poziva na  razgovor i raspravu o relevantnim društvenim pitanjima.

„Ljetnje POP-UP Galerije“ biće organizovane u periodu jul- septembar 2019.godine u devet lokalnih zajednica u 6 zemalja EU i Zapadnog Balkana: Mostar, Prijedor, Zavidovići (BIH), Subotica i Knjaževac (Srbija), Nikšić (Crna Gora), Sisak( Hrvatska), Heraklion (Grčka) i Valona (Albanija).

Ko može aplicirati?

Poziv za prijavu je otvoren za široki spektar pojedinaca i grupa u dobi od 15-30 godina, koji žive u Crnoj Gori. Neformalne grupe umjetnika/ kreativnih ljudi treba da definišu vođu tima koji će se prijaviti u ime kolektiva. U skladu sa tim, aplikacija treba da se pozove na sve umjetnike koji su uključeni i dokumentuju njihove biografije  i zajedničku Izjavu umjetnika.

Uslovi

  • Svi profili umjetnika i svi oblici umjetnosti su podjednako prihvatljivi (likovn umjetnost, ulična umjetnost, grafika, fotografija, instalacije, poezija, književnost, muzika, pozorište, ples, film/video, svejetlosni performansi, fuzija umjetničkih oblika ili drugi oblici umjetničkih izražavanja).
  • Umjetnički rad mora biti u skladu sa opštom temom poziva- lokalno kulturno nasleđe (opipljivo i/ ili nematerijalno) njihove zajednice/zemlje, njegovo očuvanje, i održivo korišćenje.
  • Svi umjetnički oblici/ umjetnički radovi je poželjno, ali ne i neophdno, da budu spremni za izvođenje ili instalaciju

Logistička podrška

U skladu sa prijedlozima za implementaciju CLINK projektne aktivnosti, ALD Nikšić će pružiti logističku podršku odabranim umjetnicima u organizovanju njihovog umjetničkog izlaganja u okviru „ Ljetnjih POP-UP galerija“.

Kako se prijaviti?

Molim Vas potvrdite izjavu za umjetnika i ispunite biografiju(CV) i pošaljite dokumente na e-mail:  ald@t-com.me .

Sve dodatne informacije možete zatražiti do 21. juna 2019. godine e-mail-om ald@t-com.me.

Poziv je otvoren: 6.-30. juna 2019. godine.

Izjava umjetnika (1)

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)