Poziv za buduće gritere

Društvo mladih ekologa Nikšić i Agencija za lokalnu demokratiju iz Crne Gore u saradnji sa partnerima iz Italije i Srbije realizuju projekat „Balkan Greeters”, koji između ostalog ima za cilj osnivanje griter servisa u Crnoj Gori.

Griteri su ljudi koji vole svoj grad ili mjesto i uživaju da posjetiocima pokažu njegove skrivene dragulje. To su pozitivne, nasmijane, fleksibilne, predusretljive i komunikativne osobe različitih profila ponosni na svoj grad i spremni da predstave gradske prostore iz drugačijeg ugla i na jedinstven – svoj način.

Griteri nijesu turistički vodiči, niti griteri mogu zamijeniti turističke vodiče, kao obučene turističke kadrove, već su griteri „prijatelji koje posjetilac nije ni znao da ima”.

To su volonteri koji za svoje usluge ne očekuju novac nego osmijeh na licima posjetilaca i prijatelji koji će olakšati boravak u gradu i učiniti ga još prijatnijim.

Održivost je ključna riječ za griterski koncept. Tokom šetnji, ekološke vrijednosti se veoma poštuju, kao i socio-kulturna autentičnost svake zajednice. Pokazivanje posjetiocima manje poznatih mjesta obezbeđuje socio-ekonomski razvoj u svim destinacijama.

Tim povodom pozivamo zainteresovane volontere koji bi željeli da postanu griteri, da se prijave putem e-mail: ayen-ben@t-com.me, najkasnije do 07. aprila.

Molimo vas da nam u prijavi uz biografiju pošaljete i kraće motivaciono pismo.

U okviru pomenutog projekta za potencijalne gritere je planirano tematsko putovanje u Italiju od 16 – 21. aprila gdje će proći neophodnu obuku i upoznati se sa radom Italijanskih gritera. Tako će steći neophodna znanja i iskustva koja će im služiti u cilju najboljeg predstavljanja našeg grada.

Stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)