Razmjena iskustva civilnog društva Evrope i Turske

U periodu između 8-12 jula u Istanbulu održava se program Civil Society Exchange. Program je dizajniran za organizacije civilnog društva i građanske inicijative iz Turske i Evrope. Ovaj program podržava ideju ujedinjene Evrope kroz prekograničnu saradnju.

Predstavnici ALDA-e na ovom događaju su Sofia Corsi i Kerim Međedović, delegat Agencije za lokalnu demokratiju Nikšić. Na ovom događaju različiti akteri civilnog društva će imati priliku da razmijene i multiplikuju dobre prakse na temu unutrašnje izgradnje kapaciteta. Cilj je osnažiti kapacitete civilnog društva kroz mobilnost i stvaranje prostora za međusobno učenje.
Ova aktivnost razmjene predstavlja vrstu početnog događaja projekta fokusiranog na razmjenu dobre prakse i priliku za saradnju između ALDA-e i Društva za podršku sporijem življenju iz Turske.

Ovaj događaj traje 5 dana, sastoji se od seta raznolikih sesija, fokusiranih na izgradnju kapaciteta, razmjenu najboljih praksi, izgradnju partnerstava, upravljanje projektima kao i na planiranje budućih aktivnosti.
Predstavnik Agencije za lokalnu demokratiju Nikšić će iskoristiti ovu priliku da predstavi koncept Agencija za lokalnu demokratiju, njihov pristup, polje rada, kao i vrijednosti iza kojih stoje.

Na ovom događaju predstavnici OCD iz Grčke, Gruzije, Francuske, Češke, Njemačke i Bugarske će razmjenjivati iskustva i planirati zajedničke aktivnosti sa partnerima iz Turske. Program će trajati 6 mjeseci, sa završnim događajem u Bernu, planiranim za februar 2018.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)