Razvoj saradnje i podrška crnogorskim članovima ALDA – e

U periodu od 19 – 21. Aprila, 2017.godine u Herceg Novom je održan seminar za članove ALDA mreže i partnere iz Crne Gore, koji organizuje Agencija za lokalnu demokratiju Nikšić i ALDA (Evropska asocijacija za lokalnu demokratiju). Na seminaru su učestvovali predstavnici Ministarstva evropskih poslova, Opštine Podgorica, Nikšić, Ulcinj, Herceg Novi, Bijelo Polje i Rožaje, kao i predstavnici NVO sektora.

Učesnike su na početku pozdravili: izvršni direktor ALD gospodin Kerim Međedović, zatim gospođa Branka Mračević iz Kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi, koja je i ujedno i potpredsjednica Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju ALDA, gospođa Stanka Parać Damjanović – Programski koordinator za jugoistočnu Evropu, ALDA; i najzad Marco Boaria šef odjeljenja za resurse i razvoj ALDA.
Tokom seminara, predstavljeni su EU Programi finansijske podrške, odnosno koordinacija nastupa prema EU fondovima.
Seminar je bio usmjeren i na izgradnju kapaciteta institucija i organizacija, prenoseći veliko iskustvo ALDA – e u razvijanju i implementaciji projekata, što može biti kvalitetna osnova za jačanje saradnje sa članicama i potencijalnim članicama ALDA – e u Crnoj Gori, kao i zemljama Zapadnog Balkana.

Isto tako, seminar je imao za cilj stvaranje osnove za razvoj saradnje između crnogorskih članova i ALDA – e i Agencije za lokalnu demokratiju u Nikšiću, kao i članicama ALDA – e koju čini preko 200 opština, regija i drugih institucija iz 40 – ak zemalja Evrope i okruženja. I najzad, unapređivanje saradnje crnogorskih lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva za stratešku saradnju u okviru IPA programa pred-pristupne pomoći 2014-2020.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)