Sapucca

 


Održan međunarodni seminar: “Iskustva Italije, Bugarske i Balkana u istraživanju, konfiskaciji i administriranju imovine stečene kriminalnim aktivnostima. Najbolje prakse i upoređivanje pravnog okvira”

U hotelu Crna Gora je 7. marta 2013. održan seminar, u cilju razmjene iskustava Italije, Bugarske i zemalja Balkana na poljuistraživanja, konfiskacije i administriranja imovine stečene kriminalnim aktivnostima.

U okviru ovog tridesetomjesečnog tzv. SAPUCCA projekta, promovisanog od strane italijanske Provincije Kazerta,u Briselu je krajem aprila mjeseca, planirana završna konferencija.

Uvodna izlaganja imali su: NJ.E ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Serđio Barbanti, zatim NJ.E ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori Maja Nikolova Dobreva, Franćesko Paolo de Feliće – izvršni menadžer u provinciji Kazerta i Snežana Jonica, poslanica u Skupštini Crne Gore.

U drugom dijelu seminara panelisti su bili: Natale Arđiro, osmatrač zakonitosti u provinciji Kazerta, Rosita, u ime Centra za demokratske studije iz Bugarske, kao i Julian Razpopov, inspektor, CEPACA, takođe iz Bugarske. Jedan od panelista bio je i Mauro Baldasino, istraživačko-akcioni koordinator asocijacije „Tecla“.

U završnici seminara, ispred Ministarstva finansija, govorila je Milanka Otović, ispred Nevladine organizacije „Centar za političku edukaciju“, Dragiša Janjušević, i Osman Nurković, pomoćnik direktora Uprave za imovinu.

Na samom kraju, svi izlagači, saglasili su se da je seminar bio veoma edukativan naglašavajući,da bi bilo dobro,produbitimedjusobnu saradnju.

Seminaru su, pored poslanice Snežane Jonice prisustvovali i poslanici Obrad Gojković i Marta Šćepanović kao i predstavnici Stručne službe Skupštine, Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Odbora za evropske integracije,Odbora za zdrastvo, rad i socijalno staranje i Odbora za antikorupciju.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)