Seminar Otzenhauzen – Making Europe Work

Projekat “Making Europe Work” okuplja motivisane mlade ljude sa područija Balkana, Francuske i Njemačke, fokusirajući se na načine za razvoj civilnog društva u istočnoj Evropi. Sa kojim izazovima se politika i društvo suočavaju u svijetlu nedavnih događaja koji se tiču evropske migrantske politike? Koje su opcije za buduću saradnju između članica i ne-članica EU? Koja je uloga mladih i koje mogućnosti postoje da postanu aktivni na tim poljima?

3

U prvom dijelu programa biće organizovan seminar u Otzenhauzen-u (Saarland, Njemačka) od 1. do 8. maja 2016. godine, gdje će mladi učesnici imati priliku da razgovaraju o aktuelnim temama u oblasti politike i civilnog društva na Balkanu, razvijaju vještine za interkulturalnu saradnju, kao i da rade na sopstvnim projektnim idejama. Osim toga, biće organizovani izleti u Sarbriken i Strasbur, gdje će mladi imati priliku da razgovaraju sa ekspertima i visokorangiranim političarima. Nakon seminara učesnici treba da ostanu u međusobnom kontaktu putem čestih online sastanaka. Time će učesnici dobiti priliku da razvijaju svoje projektne ideje, dok će stručnjaci biti pozvani da se pridruže online raspravama i pruže njihovo znanje o upravljanju projektima, političkim debatama ili mogućnostima finansiranja. Rezultati tog procesa biće osnova za organizaciju drugog seminara u 2017. godine.
Ako ste motivisani za učešće na ovom seminaru, molim vas da vaš CV i motivaciono pismo pošaljete na aldnk@t-com.me, do 25. marta 2016. godine.
Program seminara možete naći ovdje.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)