Škola za mlade lidere Crne Gore u EU

Predstavnica Agencije za lokalnu demokratiju Nikšić, Tanja Rabrenović, je učestvovala u školi za mlade lidere Crne Gore u EU koju je organizovala nevladina organizacija Evropski pokret u Crnoj Gori. Škola je održana od 9. do 11. juna u hotelu Vile Oliva u Petrovacu.

Na uvodnom panelu govorili su Momčilo Radulović, predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori, Tamara Srzentić ispred Ministarstva evropskih poslova Crne Gore i njemaćki ambasador Nj. E. Hans Gunther Mettern. Tokom škole učesnici su imali priliku da slušaju Tamaru Obradovic Mazal koja je bila član pregovaračkog tima Hrvatske u evropskim integracijama i koja je podijelila svoje praktično iskustvo, kao i mnogi drugi predavači iz ove oblasti.

Škola za mlade lidere Crne Gore u EU daje priliku učesnicama i učesnicima da dobiju osnovne i relevantne informacije o Evropskoj uniji, sa akcentom na proces pristupanja Crne Gore, EU politike i programe koji se tiču mladih u Crnoj Gori. Takođe, polaznici škole su imali priliku da nauče nešto o komunikacionim strategijama i tehnikama javnog zagovaranja za process pristupanja u EU.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)