Trening za Greetere u Crnoj Gori

Sjutra, 3.07.2018. god. će se u Hotelu Jugoslavija u Nikšiću, održati prvi u nizu treninga za Greetere u Crnoj Gori. Trening se održava u okviru Balkan Greeters projekta sa Kooperativom Kramars kao vodećim partnerom i Društvom mladih ekologa i Agencijom za lokalnu demokratiju kao partnerima iz Crne Gore, a realizuje se i u Srbiji. Finasiran je od strane Regije Friuli Venecija Đulija.

Cilj treninga je upoznavanje kandidata za Greetere sa konceptom, izrada ličnih prezentacija i kreiranje plana akcije. Projekat će uspostaviti Greeters servis-prihvatanje posjetilaca i upoznavanje sa specifičnostima pojedinih krajeva Crne Gore radi promocije teritorije.

Greeter nije turistički vodič već “prijatelj kojeg niste znali da imate”. Geeeteri postoje u više od 150 gradova svijeta, a počeli su iz Njujorka.

Trening će voditi predstavnici kooperative Cramars iz Tolmezza, Vanni Treu, Sara Danelon i Annalisa Buinfiglioli, Carnia Greeters-a Alessia i Paolo i predsjednik Global Greeters Fondacije Jos Nusse iz Haga.