Umrežavanje i izgradnja koalicija

Predstavnica Agencije za lokalnu demokratiju Nikšić, Tanja Rabrenović, je učestvovala na treningu koji je realizovao Caritas Crne Gore. Caritas Crne Gore i Udruženje paraplegičara Bar na temu “Umrežavanje i izgradnja koalicija” sa ciljem razvijanja vještina za umrežavanje i izgradnju koalicije civilnog društva i jačanju njihovih kapaciteta. Radne sesije su se održale u Don Bosco Centru u Podgorici u trajanju od dva dana, 27. i 28. februara.

Trening su vodile Valentina Hristakeva i Kalina Ivanova iz GIP (Global Initiative on Psychiatry) iz Sofije, Bugarska. Tokom treninga, kroz razmjenu znanja i iskustva učesnici su primjenjivali korake za izgradnju koalicije i umrežavanja na slučajevima i problemima koji se tiču direktno učesnika i njihovog položaja.
Veoma je važano da se civilni sektor udružuje, naročito oni iz srodnih oblasti djelovanja i da zajedno rade na promjenama koje se tiču poboljšanja položaja građana po određenim pitanjima.
Ovaj trening je dio regionalnog projekta Societis – ˮSupport Of CSOs in Empowering Technical skills, inclusion of people with disabilities and EU standards in South East Europe.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)