Više od 30 mladih iz Balkana okupljeni u Skoplju, na ALDA Ljetnjem kampu

U periodu od 17. do 22. jula u organizaciji ALDA Skoplje u saradnji sa FON Univerzitetom u Skoplju, održan je prvi ljetni kamp na temu „Sjećanje i interkulturalni dijalog”. Učesnici ovog kampa su bili više od 30 mladih iz Srbije, Kosova*, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Francuske.

Ljetnji kamp je imao za cilj da doprinose zajedničkom učenju i sticanju iskustva na temu sjećanja i interkulturalnog dijaloga, te da se mladi učesnici navedu na razmišljanje o prošlosti, da međusobno raspravljaju o aktuelnim izazovima, i najzad razviju kompetencije potrebne za izgradnju demokratke Evrope.

Na otvaranju ljetnjeg kampa govorili su: Cristian Thimonier, ambasador Francuske u Makedoniji, Prof. Dr. Nano Ružin, dekan FON Univerziteta u Skoplju, Mr. Jon Ivanovski, predstavnik Ministarstva vanjskih poslova Makedonije.
Učesnici su imali priliku da prisustvuju brojnim predavanjima vezanim za temu interkulturalnosti, interaktivnim radionicama i posjete tematski zanimljve predjele i prostore Skoplja.

Ovaj događaj je održan uz finansijsku podršku Central European Initiative – CEI, a dodatno podržan kroz Decentralizovanu saradnju između regiona Normandije i Makedonije, i kroz projekte Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana i LADDER.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)