YOUth with the PLAN – MLADI SA PLANOM!

Od 1.12.2015. godine počinjemo sa implementacijom aktivnosti projekta Mladi sa planom (YOUth with the PLAN) koji je finansiran kroz program ERASMUS+, K2, Capacity Building Youth – Western Balkans, EACEA.
Nositelj projekta je Agencija lokalne demokratije Mostar. Projekat okuplja 14 omladinskih organizacija iz 10 zemalja: BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Turske, Republike Češke, Rumunije, Italije i Belgije. Partnerstvo na ovom projektu čine organizacije koje su unaprijed imale uspješnu saradnju, zajedno sa novim organizacijama.
YOUth with a Plan projekat će biti implementiran u Mostaru (BiH), a sastoji se od 2 osnovne aktivnosti: jedan kratki sastanak vezano za izgradnju kapaciteta, namijenjen projektnom timu, i duža, sedmodnevna “mobility” aktivnost namijenjena omladinskim radnicima koji već imaju iskustvo sa programom Mladi u akciji (kao ucesnici ili lideri), ali koji zele ići i korak dalje i razviti svoje vlastite medjunarodne projekte u svojim organizacijama.
Projekt ima za cilj izgradnju kapaciteta omladinskih radnika i voditelja projekata vezanih za omladinski rad, i njihovih organzacija, kako bi razvli kvalitetne međunarodne projekte vezane za mlade i rad sa mladima u okviru E+/YiA, koji su u skladu sa prioritetima E+ programa, uz sva potrebna znanja vezana za kvalitetnu pripremu, implementaciju, evaluaciju i proces praćenja nakon implementacije aktivnosti.

Recent Posts

Kategorije

Arhiva

2019 (45)

2018 (42)

2017 (44)

2016 (20)

2015 (14)

2014 (35)

2013 (8)

2012 (2)